Besøk på brannhytta/Natrudstilen

Høsttur ved Sjusjøen

Her er fem glade jenter på tur. Et islagt Sjusjøen i bakgrunn.

Tekst: Erik Helli – Foto: Gunnar Thoresen

Lørdag 23. oktober tok vi nok en gang turen opp til Brannhytta som ligger på toppen av heisanlegget i Natrudstilen. Denne gangen gikk vi fra parkeringsplassen innenfor Rustad Hotell. Herfra går turen innover i flatt terreng og følger samme trase som “Sjusjøvannet” rundt. Vi krysset Fjellelva ved Soria Moria , koia til Sjusjøen vel. Derfra går turen videre over myra. Her er det lagt brede og solide klopper så her kan man faktisk gå tørrskodd i småsko. Langs traseen er det med jevne mellomrom satt opp rebuser noe som er et glimrende tiltak for å engasjere barna og som korter ned på den to timer lange turen.

Den siste kneika opp til hytta er bratt, men kort. Ikke lenge etter at vi har rundet den siste kneika slår den herlige og forlokkende lukten av varm hvetebakst mot oss. Vel framme ved hytta møter det oss en utrolig trivelig og serviceinnstilt bakemester Arnfinn.

To spreke damer på tur. Sjusjøen i sin høstprakt i bakgrunn.

Arnfinn byr på varme snurreboller med melis, nystekte vafler med alt tilbør, det være seg rømme, brunost, sukker eller syltetøy. Og ikke nok med det; her trylles det også fram glutenfrie vafler! Slå den!

Det er alltid morsomt å snakke med Arfinn og alltid har han et lunt smil på lur. Etter at godsakene var fortært fikk vi jammen servert en smakebit med innbakte pølser. Rett og slett kjempegodt var det.

Ungene er også begeistret for å være med på tur dit opp for jammen har han ikke laget en egen rebusløpe for barna der oppe. For de som har gått løypa og leverer inn svarene vanker det en “fullført” premie.

Rette svar kvalifiserer til trekning av to dagskort i skianlegget.

På denne turen var vi med stort og smått 9 personer. Alle var enige om at vi hadde hatt en god opplevelse.

Her er bakemester Arnfinn på Brannhytta.

På hjemturen gikk praten om hvor hyggelig det hadde vært der oppe og for oss som hadde med oss “gjester” dit opp er det selvsagt ekstra hyggelig med en slik positiv mottagelse. Dette er rett og slett merkevarebygging av rang.

Jeg avslutter som Håkon Brusveen, en av NRKs legendariske langrennsreportere: “Nå eig je itte att flere superlativer”.

Lykke til med videre drift av kafeen din Arnfinn!

Debattinnlegg

Ett svar til “Besøk på brannhytta/Natrudstilen”

 1. Morten Dagre sier:

  Det er alltid hyggelig å lese om turmuligheter i Ringsaker-fjellet, så all ære til dem som jevnlig oppdaterer velforeningens nettsider med turforslag til hygge og inspirasjon.

  Akkurat denne høsten er det nok imidlertid mange av velforeningens medlemmer som heller hadde sett at det nye styret hadde brukt nettsiden til å informere medlemmene om hva som skjer med den saken svært mange er opptatt av – nemlig strømsaken.

  Det er nå gått to måneder siden årsmøtet, og så langt har styret ikke gitt noen som helst informasjon til medlemmene om hva styret foretar seg i denne saken. Det er riktignok grunneier Pihl og ikke styret som skal gjennomføre selve undersøkelsen, men årsmøtet forutsatte at styret skulle medvirke. I referatet fra årsmøtet står blant annet følgende:

  ”Styret fikk fullmakt til å arbeide videre med strømsaken i samarbeid med Pihl. Spørreundersøkelsen kan purres skriftlig.”

  Om den forventede framdriften når det gjelder spørreundersøkelsen, står det i årsmøtereferatet følgende:

  ” Undersøkelsen vil bli foretatt i løpet av høsten.”

  Nå skriver vi 18.november, og dersom forutsetningen om å gjennomføre undersøkelsen ”i løpet av høsten” skal overholdes, begynner tiden å bli mildt sagt knapp. Det er med andre ord på høy tid at noe skjer.

  Jeg stusser for øvrig også over at det nye styret etter å ha vært i funksjon i to måneder, fortsatt ikke har lagt ut kontaktinformasjon til styremedlemmene på nettsiden. Selv har jeg hytte på Kuåsen, og kunne godt tenke meg å ha muligheten til å kontakte ”mine” to styremedlemmer, men det er foreløpig ikke mulig. Eneste kontaktinformasjon som er lagt ut er styreleders mobilnummer og velforeningens felles epostkasse. Det er altfor dårlig.

  Morten Dagre
  Kuåsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *