EIENDOMSSKATT- MJØLKEKUA TIL RINGSAKER KOMMUNE

EIENDOMSSKATT- MJØLKEKUA TIL RINGSAKER KOMMUNE
Innen 1.1.2018 kan endelig vi hytteeiere håpe på en mer rettferdig eiendomsskatt fra Ringsaker kommune. Kommunen har operert med en områdefaktor som vi hytteeiere synes har vært svært urettferdig. Sjusjøen har hatt områdefaktor 1,5 %, øvrige hytteområde i kommunen rundt 1,0 %, Brummundal 1,0 %, Nes BARE 0,7 %.
Nå har Ringsaker kommune muligheten til å rette opp dette til en mer rettferdig innkreving av eiendomsskatt. Hytteeiere på Elgåsen, Aksjøen, Kuåsen belaster kommunen særdeles lite, mens kommunen håver inn. Hytteeiere på Sjusjøen får nå vann og kloakk, mens fastboende, får veivedlikehold, snøbrøyting, helsetjenester, skole, kommunale tjenester og mye mer fra Ringsaker kommune.
Ringsaker kommune må nå ta hensyn til hvilke tjenester folk får når omtaksering og nye eiendomsskattetakster skal kreves inn.
Som hytteeier synes jeg nå at områdefaktoren på Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen må ligge på MAKS 0,25 %, og på Sjusjøen på MAX 0,5 %.
I møte med administrasjonen i Brummundal 5.5.2014 lovet de tilstedeværende at de skulle se på dette med områdefaktor ved neste anledning – OG DET ER INNEN 1.1.2018.
Noe annet Ringsaker kommune også kan gjøre noe med innen 1.1.2018 , er bunnfradraget. Dette bør også ligge på et annet nivå enn hos fastboende.
Slik det er i dag må hytteeiere koste vei vedlikehold, snøbrøyting m.m, Vi synes ikke det er urimelig at også Ringsaker kommune vil være med å bidra med å dekke noen av kostnadene ved disse oppdragene.
Som hytteeier håper jeg at Ringsaker tar hensyn til mine vurderinger ved kommende omtaksering, og jeg mottar gjerne svar fra de som mottar denne «mailen».

Med hilsen

Knut Bjarne Tajet
Kuåsen 7

Debattinnlegg

Ett svar til “EIENDOMSSKATT- MJØLKEKUA TIL RINGSAKER KOMMUNE”

  1. egil bjørke sier:

    Flott innlegg, Knut Bjarne! Dette støttes fullt og helt!
    Egil Bjørke, Elgåsen 131

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *