Er gode skiløyper en «saga blott»?

Av: Erik Helli

Sjusjøen & omegns mest solgte varemerke gjennom tidene er tidlig snø og gode skiløper. I forbindelse med Brøttum Almennings konkurs er et stort dekningsbidrag falt bort. De ulike velforeninger arbeider knallhardt for å forsøke å finne løsninger. Slik undertegnede ser det står vi forran to scenarier: vi må godta dårligere løpekvalitet eller så blir det hytteeiere som må svi. Om alle hytteeiere punger ut med kr. 250,-  pr. år kan man klare å holde liv i løypemaskinene og få balanse i budsjettet. Alikevel er det flere spørsmål enn svar i denne saken:

Hva bidrar disse med:

– Birkebeinerarrangementet

– Aktive og klubber

– Dagturister

– Næringslivet

Hva mener du om denne saken? Du er velkommen til å kommentere denne artikkel. Følg linken under.

Her kan du lese om løypekjøringen i vinter.

Debattinnlegg

5 svar til “Er gode skiløyper en «saga blott»?”

 1. egil bjørke sier:

  Jeg har de årene jeg har hatt hytte på Elgåsen betalt et frivillig bidrag til de flotte skiløypene vi har hatt i området rundt Sjusjøen. Dette synes jeg at alle hytteeierne bør gjøre i en eller annen form. Kvaliteten for Sjusjøen om vinteren har nettopp vært glimrende skitraseer og løyper. Dette ønsker de fleste fortsatt å ha og må ikke forsvinne. Da er ikke 250 kroner pr. hytte noen stor sum ! (Vi har da råd til hytte til 1,2 eller 3 mill kroner!)I tillegg kan det legges inn noen kroner i parkeringsavgiften som de forskjellige driverne av parkeringsplassene benytter.

 2. Erik sier:

  Dette er absolutt en tanke å ta meg seg. Noen må jo betale for gildet!

 3. Tone Mikkelsen sier:

  Kanskje tiden er inne for at Pihl ber om et bidrag fra hver enkelt deltaker på de ulike arrangementene som foregår på Sjusjøen: Birkebeinerrennet, rittet og løpet? Dette bør øremerkes løypekostnader og bidra til at også de som er på snarvisitt i området, bidrar til vedlikeholdet av området de benytter seg av.

 4. erik sier:

  Det er kanskje på tide at alle gratispassasjerer også betaler noen kroner for å gå i løypene. Ta 100 kroner av de!

 5. admin sier:

  sjekk kommentaren her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *