Fremdrift i strømsaken

Dette sier Eidsiva i en mail til Pihl:
Fra Eidsiva Nett sin side er status som følger:

Kuåsen:
Det er tilstrekkelig mange bestillinger (over 70) til at vi kan starte opp dette våren 2012, når vær og føre tillater det (trolig medio juni).
Vi har fått godkjenning på forelegging nettstasjoner og kabelanlegg; ref. Ringsaker Kommune v/ Bollestad.
Tar sikte på å fullføre prosjektet i løpet av 2012.

Elgåsen:
Dette er et stort område og planlegges gjennomført 2013-2014, avhengig av omfang og bestillinger

Aksjøen:
Oppstart etter Elgåsen, antagelig i 2015.

Ta kontakt om du ønsker ytterligere opplysninger.

Med vennlig hilsen
Trond Ivar Veskje | Ingeniør Nettutvikling
Eidsiva Nett AS
Tlf. 959 81 644 | E-post: trond.ivar.veskje@eidsivaenergi.no

Debattinnlegg

8 svar til “Fremdrift i strømsaken”

 1. Nina Engen sier:

  Til Tore Olsen: Din personlige mening om denne saken er egentlig ikke så relevant akkurat nå da det er vedtatt en strømutbygging – noe jeg og mange andre er veldig glad for. Venter med spenning en videre fremdrift i saken, og venter stadig på å høre noe fra det sittende styre om dere har tenkt å foreta dere noe i forhold til Eidsiva. Det er merkelig stille.

 2. Tore Olsen sier:

  Ei hytte skal ha enkel standard. Ikke innlangt vatn og strøm. Dere kan klare dere med solcellepanel evt. aggregat. At dere skal ha strøm fører til økt vannkraftutbygging og flere kraftlinjer! Husk det, når dere ringer hytta varm.

 3. Ragnar Madsen sier:

  Saksbehandlingen ang.strøm har tatt unødvendig mange år, takket være uklare avstemninsgregler. Å få fortgang i dette nå må vi kunne forvente. Det er snakk om prioritering og vilje fra Eidsiva. Kostnader ved å trekke dette i langdrag ift rask utbygging bør også være et argument. Ber styret om å press på så vi får Kuåsen i 2012, elgåsen i 2013 og Aksjøen i 2014. Helst raskere.

 4. Jan Erik Kaspersen sier:

  Eidsiva den siste monopolist.

  Når energiloven trådde i kaft var noe av hensikten større konkuranse til kundens beste.
  Eidsiva har så vit jeg vet ikke åpnet sitt forsyningsområde for andre enn sine egne selskaper. Dette er årsaken til den trege fremdriften av forsyningen i vårt hytte område.Myndigheten bør pålegge Eidsiva å etterkomme energilovens intensjoner og slippe andre aktører inn i markedet. Da er eg sikker på at vi alle ville ha strøm i 2012.

 5. Egil Bjørke sier:

  Hei!
  Jeg er enig i de kommentarene som har kommet inn i denne saken. Styret skal arbeide for medlemmene i vellet slik at ikke hver enkelt hytteeier skal måtte ta direkte kontakt med Eidsiva ?
  Fremdriftsplanen til Eidsiva vitner om en utrolig liten fremdrift pr. år. Det må da kunne settes inn flere anleggsmaskiner og andre ressurser i et slikt prosjekt for at fremføringen av strøm kan gå raskere! Her ser det for meg ut som om at det er en maskineier som skal ha nok å gjøre i flere år fremover istedet for at det settes inn flere enheter parallellet. Få sendt ut kontraktsforslag til hytteeierne på på Elgåsen og Aksjøen for å få en fortgang i dette. Vi som ønsker strøm begynner å bli utålmodige. 4 -5 år før det er strøm på Aksjøen er alt for lenge. Styret må ikke fraskrive seg ansvaret, men holde trykket oppe mot Eidsiva. mvh Egil Bjørke

 6. Per-Erik Kjellesvik sier:

  Dette virker jo nesten som planlagt trenering av utbygging på Aksjøen. Har kan man jo starte opp samtidig dersom en planlegger dette. Jeg er helt enig med Zappfe. Styret må ta ansvar og sørge for en rask fremdrift i henhold til hytte eierenes «bestilling». I motsatt fall bør det vurderes å etablere en interessegruppe som tar aksjon i forhold til Eidsiva…..

 7. Ivar Jachwitz sier:

  Enig med Zappfe. Styret må påvirke Eidsiva til raskere fremdrift.

 8. Haakon Zapffe sier:

  Hei

  Som hytteeier på Aksjøen kan dette ikke aksepteres. Med oppstart der i 2015 altså om 4 år går dette unødvendig sent.
  Det var en merkelig uttalelse fra styret om «ansvarsfraskrivelse» for den videre fremdriften. Saken er vel omvendt. Styret er der for fremme interessene til hytteeirene og må påvirke EIDSIVA til hurigst mulig gjennomføring på alle hyttefeltene. Det bør ikke være noe i veien for at arbeidet kan gå parallelt på alle feltene. Styret må få Eisiva til å gjøre dette.

  Hilsen
  Haakon Zapffe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *