Her er resultatet av strømundersøkelsen i EAK Vel

Av: Erik Helli

Pihl la i dag frem resultatet av spørreundersøkelsen. Noen vil være fornøyd og noen vil være mindre fornøyd. Uavhengig av resultatet vil jorda fortsatt snurre videre.

Det vil bli lagt ut referat fra møtet på kommunens hjemmesider og på denne side. Klikk deg inn på vedlegget slik at du kan lese alle fakta.

Resultat av spørreundersøkelsen

Her kan du laste ned faksimile fra Hamar Arbeiderblad

Debattinnlegg;

18 svar til “Her er resultatet av strømundersøkelsen i EAK Vel”

 1. egil bjørke sier:

  Flott at styret følger opp denne saken mot Eidsiva. Regner med at Eidsiva har registrert dette. Det er viktig for oss som nå skal ha strøm innlagt på hyttene våre, at vi får en framdriftsplan vi kan forholde oss til. Det skal gjøres en del inne i hyttene også. Kanskje er det noen som må vurdere oppgraderinger også dersom det går for lang tid til strømmen er på plass. Når svaret var gitt i januar, burde det ikke være så vanskelig å få fram en framdriftsplan som vi kan forholde oss til. Ellers støtter jeg tidligere kommentarer om at det absolutt bør være mulig å sette igang arbeider på flere steder samtidig. Dette handler om antall ressurser som settes inn i oppdraget. Vi som ønsker strøm nå, vil ha det i løpet av dette året! Egil Bjørke, Elgåsen 131

 2. Kjetil Berntsen sier:

  EAK vel og Pihl v/ Per Fineid har purret Eidsva ang. fremdriftsplanen. Dette har dessverre dratt ut i tid. Signaler tyder på at dette fortsatt vil dra ut i tid…
  Vi ønsker å få et snarlig møte med Eidsiva for å høre hva som (ikke) skjer.

 3. Vi hadde styremøte i EAK vel mandag 7. februar. På dette styremøtet ble vi enige om å kontakte Pihl for å få fremlagt en fremdriftsplan for strømutbyggingen i vårt hytteområde.
  Vi avventer derfor denne planen fra Pihl og Eidsiva.

 4. Per-Erik, Aksjøen sier:

  Til Arne Lien; Jeg har også lurt på hvorfor man ikke kan starte anleggsarbeidene på alle hytteområdene parallelt slik at dette blir ferdig samtidig. Vet noen i styret svaret på dette?

 5. Arne Lien sier:

  Supert at det blir strøm. Skjønner ikke hvorfor ikke alle hyttefeltene kan få strøm samtidig?
  Det finnes da nok gravemaskiner og montører til å arbeide på flere steder samtidig.

 6. egil bjørke sier:

  Til Kari, Elgåsen;
  Jeg skjønner ikke regnestykket ditt.
  Det er 277 som er interessert i strøm av totalt 480 hytter i området. Det er over halvparten (ca 57%).
  Men det er noen som av en eller annen grunn ikke har anledning til å koble seg til med en gang. Det må en respektere

 7. AA Kuåsen sier:

  Det er utrolig hvordan noen skal trenere denne saken.
  Men til Kari, Elgåsen:
  Les orienteringsbrevet som Pihl as sendte ut en gang til.
  Det er oppgitt at det er antall innkommende svar som er grunnlag for beregningen.
  Dette fører til flertall i alle områder.

 8. Kari, Elgåsen sier:

  For meg ser det ut som det er 234 av 480 hytteeiere som ønsker å legge inn strøm nå.Det er da ikke flertall. Det er bare Kuåsen som har flertall,og er innenfor det kravet eidsiva har satt.

 9. Haakon Zapffe sier:

  tror det ikke før jeg ser det. Phil har en egne evne til å trenere slike saker. Forlanger snarest en detaljert «Fremdrifts/tempoplan» som viser når vi kan få strøm på Aksjøen.

 10. Anne Kathrine Hofseth Gundersen sier:

  Endelig strøm! Dette var en god nyhet! Nå vil uten tvil hytta bli brukt mye mer. Med små barn har vi knapt orket å reise opp til Sjusjøen på vinterstid. Nå gleder vi oss til å kunne bruke hytta hele året.Tusen takk til de som har stått på i strømsaken. Dere har gjort en fantastik jobb!

 11. egil bjørke sier:

  Dette var en meget gledelig nyhet! Sporene etter gravearbeidene vil ikke være synlig lenge. Det er ikke mye en ser etter graving for vannledningene som ble lagt ned for noen år siden. Det er ikke bare trykt med alle provisorene vi har med gassapparatene. Det viser ikke minst ulykken som kunne ha fått en helt annen tragisk utgang for 2 uker siden. Takk til Pihl som har gjennomført en meget ryddig spørreundersøkelse. Vi som bor et stykke fra Elgåsen,Kuåsen eller Aksjøen vil nå bli tryggere på å konmme fram til ei varm hytte sent på fredagskvelden. Dette ser jeg fram til og håper at mye av anleggsarbeidene kan bli utført kommende sesong.

 12. Steinar, Aksjøen sier:

  Veldig gode nyheter.. Har sett frem til dette. Skal bli fint å kunne bruke hytta oftere i helgene pga.dette. Ser også frem til å slippe å være avhengig av aggregat og gass. Utelamper i hytt og pine? Er det fælt å se at det er folk på hyttene? og spiller det noen rolle om lyset kommer fra solcelle eller innlagt el?
  Er ikke bekymret for store sår i naturen. Javel, det kommer til å synes en kort periode, men erfaringer fra flere andre steder viser at dette kun er midlertidig..

 13. Mette Kari, Kuåsen sier:

  Undersøkelsen viser dessverre at det ble flertall for å legge strøm innover den vakre naturen på Kuåsen og Aksjøen. Sykt å tenke på at det skjer nå som det er aksjoner på tv for å spare på strømmen. Og vi vet hvor mye man kan gjøre for å få det komfertabelt på fjellet selv om det ikke er strøm, grep som og er billigere. Nå blir det nye «sår» der som det vil ta flere år før gror. Og det vil vel etterhvert komme opp utelamper i hytt og pine. Den koselige stemningen som fjellet uten elektrisitet gir blir borte. Jaja….. flertallet rår, perler som er perler på grunn av enkelhet blir det vel bare mindre av. Gratulerer til alle dere som skal bruke masse penger på å grave opp fram til hyttene deres

 14. Dette er noe vi har sett frem til . Håper Eidsiva er raske med oppstart .

 15. Morten Dagre sier:

  Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, er det jo et ordtak som heter. Etter å ha ventet på strøm i 50 år må jeg si at dette er en stor dag. Nå kan vi se fram til enda flere gode dager på hytta, ikke minst nå midtvinters da fjellet på mange måter er på sitt fineste. En stor takk til Pihl og alle andre som har bidratt til en profesjonelt gjennomført spørreundersøkelse!

  Morten Dagre, Kuåsen

 16. Zulfiqar sier:

  Etter tilbakemeldinger fra lesere så er det nå lagt ut en PDF.

 17. Jan Eyolf Brustad sier:

  Jeg får ikke åpnet resultatet av spørreundersøkelsen. Er det muligheter til å legge det ut som de andre sidene på Vellets hjemmesider? Takk.

 18. Knut Espen bryhn sier:

  Dette er veldig gode nyheter! Takk til de som har gjennomført en bra og rask undersøkelse. Nå åpner det seg mange bra muligheter, ikke minst langt flere dager på fjellet! 🙂