Jakten på kongesønnen – et drama fra år 1206

Vår nysgjerrighet var stor da vi reiste ned fra hytta på Elgåsen og til Mesnali for å se på Birkebeienerspelet den 18.februar i år.

Det var satt opp busser av arrangør både fra Lillehammer og Storåsen.

Det som møtte oss, var en stor og romslig parkeringsplass og fakler langs vegen fram til markedsplassen. Der var det salg av mat, drikke (både ute og inne på låven) og håndarbeider. Vi gikk i samlet flokk i fakkeltog ned til arenaen der «spelet» skulle foregå. Undervegs hørte vi sangkor, flotte trommer og hester i det fjerne som la en spesiell trolsk stemning over innledningen til Birkebeinerspelet.

The Colours of a Norwegian Summer

 

Arenaen var godt plassert i naturen og vi ble plassert på halmballer rundt amfiet. (etter anbefaling fra arrangør, hadde vi med oss sitteunderlag og tepper til å ha rundt oss). Det var tross alt vinter og på kvelden. Med en skogskrent som kulisser, 3 hytter, «ville» hester, fantastiske skuespillere, nattehimmelen og lys, ble forestillingen en fantastisk opplevelse. Alt var profesjonelt lagt til rette for at publikum fikk et levende bilde av datidens kamp for å få kongssønnen til Nidaros. Undervegs sto Baglerne i vegen på flere gårder i Opplandene. Vi satt midt i et historisk drama i 1206.

Jeg håper at Birkebeinespelet kan bli et årvisst arrangement som jeg kan anbefale på det varmeste. En flott start på vinterferien 2017 på Elgåsen.

Egil Bjørke

Debattinnlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *