Lederen har ordet

Jula står for døra og det er på tide med en liten oppsummering fra Vellet.

Først og fremst kan vi registrere at klimaet i fjellområdene våre ikke er helt på utur. Med tidlig snø og nå en lang kuldeperiode, har vi hittil hatt en god ”gammeldags” førjulsvinter.

Men selv om snøen også gir bekymring, velger jeg å tenke positivt, først og fremst på de fine skimulighetene vi har kunnet glede oss over, faktisk helt siden 5. oktober.

På tross av pengemangel synes jeg løypeselskapet har prestert en god jobb hittil i vinter. Både valg av hvilke løyper som skulle kjøres og frekvensen, har vært meget bra.

Det har i høst vært jobbet tett med flere møter mellom vellene på Sjusjøen, grunneier og løypeselskap for å få større bidrag til å holde løypenettet oppe. Blant annet er det søkt kommunen om et betydelig bidrag.

Jeg oppfordrer igjen alle som ser verdien av løypenettet om å være med å bidra på frivillig basis slik at vi slipper betaling for å ferdes i skiløypene rundt Sjusjøen, slik som vi ser eksempler på i Sverige.

Årsmøtet ble avholdt 19. september med godt frammøte. Per Fineid fra Pihl hadde et innlegg hvor han redegjorde for aktuelle saker, bl.a løypekjøring, infrastruktur og ikke minst den mye omtalte serviceavgiften. Styret fikk noe kritikk for manglende formaliteter, men lover å skjerpe seg til neste gang.

Kommunedelplanen for fjellområdene er pga usikkerhet rundt finansieringen av overføringsledninger for VA, utsatt for andre gang. Undres på om man ikke nå burde se mer på mulighetene for alternative løsninger som ikke er avhengig av kostbare overføringsledninger.

Styret har gjort henvendelser til Eidsiva og lokale el-installatører for å kunne ha noe fakta/info i forhold til den planlagte strømundersøkelsen. Vi kommer tilbake til dette så snart svar er mottatt.

Ellers meldes det om rask og stor omsetning av hytter i Sjusjøområdet, noe som tyder på at området er populært blant folk.

Noen av oss vil sannsynligvis bli invitert til å besvare en hyttebrukerundersøkelse i nær framtid. Selv om noen spørsmålene kanskje ikke synes relevante for våre hytteområder, håper jeg alle som mottar denne vil ta seg tid til å svare, og se på dette som en mulighet til å fremme sine syn og ønsker angående det å ha hytte.

Etter konkursen i Brøttum Allmenning er Sjusjøen Høyfjellshotell med utleiehyttene m.m. kjøpt opp av Sjusjøen Utvikling. Hva som skjer videre er nok noe usikkert, men det er å håpe at de vil opprettholde hotell og overnattingstilbudet også i framtida. Det er fortsatt viktig at Sjusjøen har hotellsenger å tilby.

Fjellheimen med vertshus, utleiehytter, vandrerhjem og sommerland er solgt til Sjusjøen Invest og er allerede i full drift med ny daglig leder, messendølen Håvard Lunde. Planene for området gir grunn til optimisme på Sjusjøens vegne. Jeg ønsker de nye eierne og driverne lykke til.

Pihl A/S har feiret 175 års jubileum dette året og i den forbindelse gitt ut sin jubileumsbok,

”Pihl – en sprek 175-åring”. Hvis du ikke får den til jul er den til salgs til rabattert pris for hytteeiere.

Så et lite tips. På denne tida skjer det ofte at solpanelene iser og snør ned. Ved å børste av panelet får du bedre lading. Kanskje litt nabosamarbeid med å børste for hverandre kunne være nyttig.

Jeg håper at flest mulig tar seg tid til å nyte jule- og nyttårshelga i fredfulle og vakre omgivelser på fjellet. Nyt det spesielle ”blå” lyset som er så særegent nå ved nyttårstid. Eller den trolske stemningen med snøtunge trær i måneskinn. Kanskje ta med barn og barnebarn ut på tur og lære dem å bli trygge og glade i naturen. God tid, en termos med varmt drikke eller litt finkløvd tørrved til pølsegrilling og godt med varme klær, er med på å gjøre turen vellykket.

Det er også åpent for servering både på Pellestova, Hornsjø, Nordseter, Natrudstilen, Hygga og selvfølgelig på Sjusjøen, der det også finnes tilbud om både kanefart og hundekjøring.

Til slutt en oppfordring til dere som ønsker å feire inngangen til det nye året med fyrverkeri:

Vær forsiktig, pass på dere selv og de som står rundt og ta hensyn til naboene. Dette er like viktig på hytta som i tettbebygde strøk. Mange er engstelige – ikke minst hundene. For disse hjelper det hvis politivedtektene følges, så husk at det kun er alminnelig tillatt med fyrverkeri på selve nyttårsaften.

Med ønske en riktig god jul og et godt nytt år!

Thore

Debattinnlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *