Lite nytt vedrørende serviceavgiften

Lite nytt vedrørende serviceavgiften

Som kjent gjorde EAK Vel 31 august en henvendelse til styret i Pihl hvor vi ber styret trekke tilbake denne saken. Vi venter fortsatt på svar fra Pihl og for vår del er det ingen hast med dette.

Det vi imidlertid har oppdaget er at festekontraktene er svært ulike, noe som juridisk er en utfordring. På dette grunnlag vet vi at Sjusjøen Vel ikke vil ta saken videre. Derfor vil vi neppe fremme dette som en felles sak for domstolene, men vi vurderer muligheten for å danne egne veilag. Det vil i så fall bli et anliggende mellom den enkelte oppsitter og grunneier. EAK Vel vil ikke være en part i en slik sak.

En viktig sak for oss vil uansett være å se nærmere på den store tungtrafikken og slitasjen som grunneier selv står for. Den er etter hvert blitt meget omfattende og det vil den forbli i første omgang i en 3-5 års periode.

Deretter arbeider vi med å finne ut hvordan grunneier har kommet fram til sine tall i utregningen. Det som er sikkert er at de ikke kan legge historiske tall til grunn i sine utregninger.

EAK Vel mener at vi bør finne en minnelig løsning som partene kan akseptere.

 

Debattinnlegg

Ett svar til “Lite nytt vedrørende serviceavgiften”

  1. Iver Solsrud sier:

    Å danne egne veilag for hver enkelt stikkveg er en god løsning. Da kommer vi mer i inngrep med eieren av vegen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *