Løypeavgift på Sjusjøen

Neste vinter blir det avgift for bruk av løypenettet på Sjusjøen. Det skriver Hamar Arbeiderblad. Ifølge avisa er det ikke klart hvor høy avgiften vil bli, eller hvordan den skal drives inn.
Ifølge HA varsler ”skiløypegeneral” Mathias Neraasen i RingsakFjellet Fritid at det vil bli avgift for bruk av løypenettet på Sjusjøen neste vinter.
Neraasen sier til avisa at man vil diskutere med velforeningene hvordan eventuelle egenandeler skal kreves inn.
Avisa skriver:
”Etter at RingsakFjellet Fritid ba Ringsaker kommune om én million kroner i tilskudd til skiløypenettet, har krangelen vært høylytt.
Åstdalen Turløyper med Thor Lillehovde i spissen, som kjører skiløypenettet øst for Åsta, mener hytteeierne på Sjusjøen, Ljøsheim og Grunnåsen må bidra mer. Hytteeierne på Bjønnåsen, Skvaldra og Øyungen bidrar med 500 kroner i et frivillig tilskudd til Åstdalen Turløyper.
Jeg er ikke uenig i gammelordfører Lillehovde sitt utspill. Et slikt frivillig tilskudd kan også være aktuelt for oss, sier Neraasen. ”
Hamar Arbeiderblad skriver videre:
”Samtidig er RingsakFjellet Fritid i akutt pengenød. Konkursen i Brøttum allmenning har kostet selskapet dyrt.
Skiløypegeneralen antyder at RingsakFjellet Fritid har en manko på to millioner kroner knyttet til Brøttums andeler.
Det er bakgrunn for at vi har bedt om et engangstilskudd fra Ringsaker kommune. Det er ikke et kommunalt ansvar å drifte skiløyper, men vi er i en helt spesiell situasjon, sier Neraasen.
– Hva skjer om Ringsaker kommune sier nei til å bidra med én million kroner i år?
– Da må vi redusere løypekjøringen. Det er ikke noe vi har lyst til å gjøre, og det vil eventuelt sitte langt inne. Skiløypenettet er en framtidsinvestering, sier Neraasen.
RingsakFjellet Fritid har i et brev til Ringsaker kommune presisert at engangstilskuddet utelukkende gjelder drift av turløypenettet på Sjusjøen og omegn.
Driften av de kommersielle anleggene ber vi ikke om penger til. Det er egen risiko, sier Neraasen.
# Alpinanlegget i Natrudstilen driftes av Sjusjøen Alpin AS
# Sjusjøen langrennsstadion driftes i sin helhet av Pihl AS
# Ski- og skiskytteranlegget i Natrudstilen driftes av Ringsaker allmenning.”
Dette skriver altså Hamar Arbeiderblad 7.1.2010

Debattinnlegg

Ett svar til “Løypeavgift på Sjusjøen”

 1. Erik helli sier:

  Innlegg vedrørende løypeavgift
  Av Erik helli

  Jeg har hatt hytte i området i snart 10 år. I de aller fleste år har jeg innbetalt et ekstra løypebidrag i variabel størrelse. Det har jeg gjort og vil fortsatt gjøre med glede. Imidlertid ser jeg at dag besøkende på det nærmeste går gratis i “våre” løyper. Det syntes jeg er en dårlig deal.
  Ikke vet jeg hvor mange tusen dag turister som parkerer til 30 kroner dagen men at denne summen burde økes til 80 kroner syntes være en fornuftig pris. 50 kroner burde altså gå uavkortet til løypekjøring. For ikke å snakke om alle treningssamlinger som er her for å trene. Du burde vel også betalt sin del.

  Det syntes her fornuftig at de ulike forretningsdrivende også burde ta tak her. Ikke vet jeg hva de næringsdrivende bidrar med men kanskje burde de betale et løypebidrag etter omsetning? Saken dreier seg jo om at alle må bidra. Natur er det mye av i Norge. Mister Sjusjøen sitt gode navn å rykte når det gjelder løyenettet kan det få alvorlige konsekvenser for næringslivet. Jeg tillater meg å henstille til ALLE berørte parter:
  Slutt å syte! Bidra!

  Med ski-hilsen

  Erik Helli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *