Omlegging av bomstasjonen på Elgåsen

Kommentar til omlegging av bomstasjonen på Elgåsen

På Phils hjemmeside kunne jeg forleden lese, at bomstasjonen på Elgåsen «vil bli avviklet på permanent basis når inneværende sommersesong avsluttes». For oss og for barna våre og for barnebarna våre betyr det, at Magda og Einar på bommen blir «avviklet på permanent basis».

I framtiden kan vi ikke ; -få en hyggelig velkomst med en oppdatering på været og forhold i fjellet, – få praktiske råd og fif til dette og hint, – falle i snak med andre hyttefolk, som stikker innom bommen etter kvelsturen, – gå tur til bommen med barnebarna og hilse på kaninene, se en kalv eller gi hønsene mat.

I framtiden kan turister fra ymse land ikke lenger få innformasjon om hvilken vej, som er best- eller mest naturflott å ta innover fjellet. Den samme kontakt og innformasjon vil alle sykkelturistene mangle, dessuten vil de heller ikke kunne få den Kviklunsjen de mangler til blodsukkeret.

Ja vi vet,- dette er jo «bare myke verdier», ikke just noe som teller i den store ekspansjons sammenheng. Vi skal framover betale serviceavgift, men servicen faller. Hva mon bomprisene blir.

Det ville dog være kledelig for Phil som arbejdgiver, å vente med automatiseringen av fjellet, til det ansvarsfulle og stabile personalet på Elgåsen bomstasjon, om få år allikevel ville ha naturlig avgang.

Mvh. Kai og Anne Frey
Hytteejer på Elgåsen

 

Debattinnlegg

5 svar til “Omlegging av bomstasjonen på Elgåsen”

 1. Jan Hoelstad sier:

  Kan dere tilhengere av automatisering prøve å forklare hva som er så flott med en «kald» automat i stedet for den raske, hyggelig og personlig servicen vi har kunnet nyte hittil?

  Jeg opplevde ingen fremskritt da vi ble påtvunget automat på Storåsen på vinteren. Kun lengre kø og bortfall av hyggelig info om forholdene i fjellet i luken. En automat på sommer vil jo frembringe enda mer kaos og lange køer da valgene som skal gjøres og forstås på automaten, kommer til bli mange (billetter til Lillehammer, Øyer, Stor Elvdal, Vang samt diverse steder i Ringsaker.) Dessuten er det om sommeren mange flere «ukjente på tur» som skal forstå og velge – velkommen til kaos. Det er nok å se til automatisering av bommen på Norseter, køene ble tidvis så lange at folk snudde og kjørte inn ved Elgåsen i stedet. Det at det bygges to filer på Storåsen nå, hjelper neppe mye. Dessuten blir jo dette nok en melkeku av hytteeierne, flere må betale (jeg betaler i dag) og avstanden (km) som skal betales for øker, dermed også prisen. Pihl må gni seg i hendene over at EAK gir dem også denne gaven. Kan som Toril etterlyser, styreklikken i EAK dele med oss andre hyttebrukere hvordan de begrunner sine tanker, og hvilken støtte de mener de har for sine meninger? Men jeg har ikke fått slike forklaringer tidligere år, så har lite håp her heller.

  Uansett må jeg få takke Magda og Einar (samt deres forgjengere) for den gode og hyggelige servicen vi har fått i alle år. Men alt bra, skal jo ha en ende ………. i alle fall på Elgåsen hvor alt skal endres og ødelegges tydeligvis.

 2. Tone Mikkelsen sier:

  Flott at Phil tenker nytt i bomsituasjonen i fjellet.

 3. Kari Krog sier:

  Undrer meg også over at styret i EAK går inn for å legge ned ‘Magda og Einar’. De har vært viktige for alle oss som har hytte på Elgåsen, og for sykkel- og bilturister som stopper og spør om mangt og mye! Barnebarna har hatt glede av ‘dyrehagen’, og vi voksne har hatt glede av Magda og Einar. Alltid blide og serviceinnstilte! Blir ikke samme stasen å snakke med en automatisk bom!

 4. Toril Teigar Jacobsen sier:

  Tror vi er mange som deler dette synet. Årsberetningen gir inntrykk av at styret i EAK har vært pådrivere for å få helårsbom. Er dette noe Styret i så fall har fullmakt til? Det samme spørsmålet gjelder den nylige utmeldingen av Destinasjon Sjusjøen. Retningslinjer for hvilke saker Styret har fullmakt til å bestemme uten å involvere sine medlemmer må opp på årsmøtet.
  Mvh. Toril Teigar Jacobsen,
  Elgåsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *