Media har våknet, men hvem har ansvaret?

Av: Erik Helli

I Nationen står det å lese denne uken at avvirkning av skogen er på under 40% av tilveksten. A-magasinet følger opp og skriver at turisthyttene på fjellet er omringet av tett skog. dette blir en utfordring. Med en tilveskt på opp mot 50 cm pr år skal det liten fantasi til å forstå at fjellet vårt gror igjen. Selv om noen forsøker å holde litt igjen er det som da David møtte Goliat i kamp. Nå ble det jo slik at David den gang vant over Goliat utrustet med sin slynge og 5 småstein plukket fra et elveleie. Mer vrient er det i denne omgang å få overtaket over over den hurtigvoksende skogen. Styret i EAK Vel ønsker nå at Pihl setter mer fart i sitt hogstprogram og setter inn mer ressurser slik at forsøker å ta opp «kampen». Det burde definitivt våre rom for å sette inn to tre mindre hogstmaskiner i løpet av et sommerhalvår. Oppe på fjellet er skogen ikke driveverdig og det fine er at man med hogst til bioenergi blir man samtidig kvitt all kvist også. La oss alle håpe at Pihl leser dette og setter fart! Vi er av den oppfatning at tynning av skog har en positiv innvirkning og gir en solid merverdi, -for alle parter.

God høst, hilsen Erik Helli.

Debattinnlegg

2 svar til “Media har våknet, men hvem har ansvaret?”

  1. Tore Sæther sier:

    Det er nok uønskelig for alle at fjellet gror igjen. Pihl har i noen områder på Sjusjøen gjort en god innsats for å tynne skogen som vokser opp. Det er ett flott tiltak fra grunneier som kommer hytteeiere og brukere til gode. Lenger innover i fjellet er jeg usikker på om og eventuelt når Pihl vil bruke ressurser på å tynne. Enkelte hytteeiere har gjort en god innsats rundt sine områder og veier. Flere hytteeiere bidra med hogst til eget og andres beste. Kanskje planlagte dugnader for oss hytteeiere er en god løsning. Befaring og avtale med Pihl på forhånd er nødvendig. Jeg stiller gjerne opp på dugnad i mitt hytteområde. Dette er noe som kan tas opp i forbindelse med kommende årsmøte.
    Hilsen Tore Sæther, Elgåsen 22.

  2. jan erik kaspersen sier:

    Elgåsen ble valgt av min far i 1953 for bygging av hytte . Med ett fantastiske vidsyn og snaufjellet . Vi har frem til for ca.10 år siden sett Pellestova ,den er nå borte bak trær.
    Fortsetter dette får vi en hytte i skogen , noe vi ikke ønsker .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *