Redaktørens refleksjoner høsten 2017

Redaktørens refleksjoner høsten 2017

Jeg har ved flere anledninger sagt at uten en viss utvikling har vi startet en avvikling. Det mener jeg fortsatt, men må innrømme at fra et område som har stått stille i noen 10-år har grunneiere nå virkelig i ferd med å gå ”bananas” , for maken til utbygging på Sjusjøen som nå finner sted skal man lete lenge etter. Nå har virkelig bjørnen våknet fra sitt vinterdvale og det er ser ikke bedre ut enn at den tror blåbærene ikke vil være spiselig neste år. Her gjelder det visst å grafse til seg alt den kommer over, jo før jo bedre.
Og slik kan jeg fortsette. Midt oppe i ”Klondike-gullrushet” eller skal vi heller kalle det ”Sjusjøen-gullrushet” kommer en tilleggsregning som kalles serviceavgift til samtlige hytteeiere. Og det selv om bestyrer i Pihl stod på vårt forrige årsmøte og prediket dypt og hellig at noen serviceavgift hadde de ingen planer om å innføre. Jeg vet ikke helt hva jeg skal mene her, men helt edruelig syntes jeg ikke dette er. Selv om ikke historien om «gullrushet» er min sterkeste side mener jeg å ha mine ord i behold når jeg sier at den ikke varte så alt for lenge. Det svarte seg ikke å gå «bananas».
Blant flere saker er det først og fremst skiforeningens uoversiktlige regnskapsførsel som styret har engasjert oss i. Det var helt på sin plass og det er klart at hadde det vært orden i sakene hadde avisene ikke syntes dette var noe å gi spalteplass. Men saken var av interesse. Serviceavgiften med innlagt tvunget innbetaling til skiforeningen har også skapt harme langt uten vårt vel og har skaffet grunneierne minst like mye negativ omtale som regnskapsrotet i skiforeningen.
Fra før betaler Pihl inn kr 450 + mva i løypebidrag fra hver hytte. Mon tro om de fortsatt vil innbetale dette beløpet, eller blir det slik at løypeavgiften som er inkludert i serviceavgiften går til erstatning for dette beløpet? Det vil i så fall bety at vi hytteeiere betaler største delen av løypekjøringen, mens grunneierne benytter det gode skiløypene aktivt i sin markedsføring. Jeg føler ubehag.
Styret har vært representert i mange møter, både i kommunens regi og i diverse andre fora. Gledelig er det at vi nå har tatt opp igjen tråden med å samarbeide med de andre velforeninger. Det er både nyttig og interessant, men også tidvis veldig tidkrevende. Men slik må det nødvendigvis være om vi skal ha en velforening som fungerer.
Vi har fortsatt tro på samarbeidsmodellen og EAK Vel vil arbeide for et godt klima med Pihl, men de må huske at vi er kunden, faktisk den eneste!
Meld deg inn i EAK Vel og velkommen til årsmøtet!

Debattinnlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *