Satus Quo i fjellet

Her kan du lese rapporten som er bestilt og skrevet på oppdrag fra grunneiere i fjellet, nærmere bestemt Pihl AS og allmenningene Ringsaker, Nes, Furnes, Brøttum og Veldre. Undersøkelsen er ført i penn av konsulentselskapet Menon som opererer i grenseflatene mellom økonomi, politikk og marked. Ord omsatt i klingende mynt sier rapporten at utbyggingen genererer svimlende 2 milliarder kroner i omsetning. Selvsagt er dette fordelt på mange aktører. Allikevel oppfatter jeg dette slik at Ringsaker kommune selv høster store gevinster, og langt mer enn de selv vil stå inne for. Da er kanskje på høy tid at kommunen setter mer inn i skapet. Til nå har de bokstavelig talt flådd hytteeiere.

Tar vi samtidig med oss konklusjon fra hytteundersøkelsen som også er bestilt av grunneiere og administrert og analysert av forsker Thor Flogenfeldt som konkluderer medfølgende; Fjellet er på langt nær utbygd. Her er mer areal å ta av! Det er vi ikke umiddelbart si oss enige i.

Så folkens; Her er det nok av oppgaver for EAK Vel å ta tak i og mener du at dette er saker vi skal stå opp for er vårt enkle forslag at du støtter oss med ditt medlemskap. Vi kjemper mange kamper for kr 300 i medlemsavgift!

Og her kan du laste ned hele rapporten fra Menon;

Debattinnlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *