Sjusjøen sentrum til Natrudstilen?

Sjusjøen sentrum, Foto: Erik Helli

Av: Erik Helli

Skal vi tro Hamar Arbeiderblad ønsker Ringsaker Almenning  å tilrettelegge for å bygging av nytt sentrum ved Natrudstilen. Men først må et større areal omreguleres til næringsformål. Det vil det være Ringsaker kommune som må stå for. Deretter ønsker man altså å bygge opp et helt nytt sentrum. Man ser derfor for seg at dagens forretninger flyttes. Hva det gjør med næværende Sjusjøen sentrum kan man vel bare tenke seg. Hva syntes du?

Du kan lese hele artikkelen fra HA ved å følge linken

 

Debattinnlegg

3 svar til “Sjusjøen sentrum til Natrudstilen?”

 1. Liv Rolstad sier:

  LA SJUSJØEN SENTRUM LEVE!
  Det har lenge vært kjent at Kiwi ser seg om etter større plass for både butikk og ikke minst parkering. Graaten er dessverre inneklemt av veier og hytter og har mistet alle sine muligheter til ønsket utvidelse. Det er bare å akseptere. Flytter Kiwi, så flytter Sport1 osv. osv. Det er forståelig at de som i dag er næringsdrivende på Sjusjøen flytter dit det bygges, men blir butikkene borte, dør sentrum. Det er et kjent faktum.
  Jeg er glad for at både Sjusjøen Vel og Elgåsen/Aksjøen/Kuåsen Vel støtter Pihl/ Brøttum Almenning/ Sjusjøen Utvikling i deres planer for et butikksenter ved Nordseterkrysset. Disse Velforeningene representerer ca 2000 hytteeiere og er det mest betydelige kundeunderlaget for butikkene. Jeg oppfordrer alle hytteeiere til å støtte Vel-styrene med en kommentar på denne siden og/eller på http://www.sjusjoenvel.no, med håp om at det vil gi et sterkt signal til Ringsakers politikere som skal avgjøre Sjusjøen sentrum sin skjebne om ganske kort tid.
  Det er også opprettet en Facebookside: Nei til flytting av Sjusjøen sentrum.

  Merkevarenavnet Sjusjøen har sitt tyngdepunkt og sentrum oppe på fjellet, ikke nede i skogen mot bygda! Der har vi Mesnali Sentrum som også skal leve.
  Graaten er tradisjon, det er sentrum, hjertet og samlingspunktet – det ER ganske enkelt Sjusjøen. En flytting av dagligvarebutikken fra Graaten er dessverre uunngåelig, men la oss i alle fall kjempe for at den ikke flyttes lenger enn til myra ved Nordseterkrysset. Da kan svært mange fremdeles både gå til fots og ikke minst på ski for litt småhandel, kjøpe avisa og slå av en prat. Også hytteeierne i de nye, store hyttefeltene på Nordseter, vil utgjøre en viktig kundegruppe her. Legges butikksenteret ved innkjøringen til Natrudstilen, dør Sjusjøen Sentrum.
  Mvh
  Liv Rolstad
  Fastboende på Sjusjøen

 2. Erik Helli sier:

  Jeg støtter tidligere kommentar og er enig i at Sjusjøen sentrum ikke bør flyttes. Sjusjøen er et opparbeidet merkevare-navn som er bygget opp over generasjoner. Å flytte et sentrum er som å forsøke å flytte en identitet! Det gjør man ikke uten videre og definitivt ikke uten å bli tvunget til det. At sterke krefter som Brøttum almenning, Pihl as og Sjusjøen utvikling slår ring om sentrum er god musikk i mine ører.. Denne mulighten håper jeg kommunepolitikerene makter å ta inn over seg og ikke skusler bort en slik mulighet. At flere krefter går sammen om et slikt prosjekt borger for prima kvalitet.
  Sjusjøen sentrum fortjener å bli ivaretatt og langsiktig perspektiv er hva man trenger i slike sammenhenger.
  Når man ser hvordan enkelte makter å rote det hele til på den gamle hotelltomta håper jeg politiker og kommune sørger for å knytte til seg solide samarbeidspartere.
  Jeg ønsker trekløveret lykke til i utviklingen og husk å sette av plass til Sport 1.

 3. Thomas Angell sier:

  Hvis sentrum flyttes til Natrudstilen, vil vi gjøre alle vår handling hjemme. Vi vil aldri gidde å reise helt ned til Natrudstilen for å handle, da er det mye enklere å ta med forsyningene hjemmefra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *