Slik blir fremdriften i strømsaken i EAK Vel

Styret i EAK har nå hatt møter med Pihl og Eidsiva. Ved å trykke på linkene kan du selv lese hvordan fremdriften ivaretas. Legging av kabler starter opp i sommer og de første hyttene har strøm sommeren 2012.

Her er kopi av brev fra Eidsiva til Phil.

Her er kopi av arbeidsnotat fra møtetfredag 11. mars 2011.

Styret

Debattinnlegg

2 svar til “Slik blir fremdriften i strømsaken i EAK Vel”

 1. Haakon Zapffe sier:

  I spørrreundesøkelsen ble det oppgitt at arbeidene skulle starte ved 50% tilslutning.
  Nå sier plutselig Eidsiva at de skal ha 50% signerte kontrakter pr. felt . Teoretisk sett kan F.eks Kuåsen bare gi 40% signerte kontrakter, mens Aklsjøen f.eks. 60% signerte kontrakter. Hva gjør man da? Vil så Kuåsen kunne blokkere hele prosjektet i og med at man abolutt må begynne der?????
  Nei, dette kan vi ikke akseptere. Her må man straks starte opp på alle feltene.
  Jeg mener Edisivas risiko sikring her er overdrevet i og med at det viser seg at det blir omtrent 100% oppsluning om slike utbygninger når folk ser at det kommer i gang. Så sett igang.

 2. Per-Erik, Aksjøen sier:

  Hei
  Det er veldig gledelig at arbeidet nå kommer igang etter en ryddig og godt gjennomført prosess. Jeg ser ut av foreløpig fremdriftplan at det er beregnet en anleggstid på 3 år. Det ser da ut til at Hytteområdet på Aksjøen vil få strøm i 2014. Som tidligere nevnt burde det enkelt kunne forseres ved å sette på mere ressurser i anleggsperioden. Slik sett er det både unødvendig og urimelig at Aksjøen skal måtte vente i 3 år før tikobling av strøm. Jeg ønsker at styret i EAK tar dette opp med Phil slik at Aksjøen også kan koble seg på i 2012. Dersom det er praktiske argumenter som taler for en så lang anleggstid som nevnt i referatet vil jeg sette pris på en forklaring. Ellers vil jeg som nevnt rette en takk til Styret så langt for en ryddig prosess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *