Snørydding i EAK vels område

Publisert: 18. september 2020

Av: Egil Bjørke, Elgåsen

I 2020 bør det være en selvfølge at vegene blir ryddet for snø, ikke minst av sikkerhetsmessige årsaker. Både pga brann og akutte tilfeller av sykdom. Det må da være svært viktig for grunneierne at sikkerheten blir ivaretatt i fjellet?

Jeg er klar over at hytteeierne selv dro i gang snøryddingen i fjellet for 5-6 år siden. Dermed ble det en helt annen bruk av hytta etter at vi kunne kjøre helt fram til hytta som vi koser oss i og henter krefter i. Et eldorado for svært mange.

Det er viktig at alle kan vite at de vil få rask hjelp dersom noe skulle inntreffe. I flg ordfører i Ringsaker kommune har vi krav på hjemmesykepleie fra Ringsaker kommune dersom vi skulle trenge det (på samme vis som i vår hjemme-kommune). Jeg tror neppe hjemmesykepleierne vil gå på ski inn til pasienter for å hjelpe til.

Hvilke andre hytteområder i Norge selger tomter uten brøytet veg?

For noen år siden opplevde vi at en pasient ikke lot seg redde av hjerteinfarkt på hytta. Hjelpemannskapene rakk dessverre ikke fram.

Påsken 2018 fikk jeg selv hjerteinfarkt etter at jeg kom på hytta. Men da det var kjøreveg ned til Røde Kors hjelpekorps på Sjusjøen fra hytta, fikk jeg raskt hjelp (ambulanse og legehelikopter) og kom fra det uten varig men. Sannsynligvis hadde jeg ikke kunnet skrive dette dersom det ikke hadde vært brøytet veg fram til hytta.

Når Pihl AS nå skal selge 100 nye hyttetomter på Kroksjøen bør det være en selvfølge at vegene blir brøytet.

At Storåsen nå vil komme til å kreve kr. 6500 for neste sesong med brøyting, virker lite gjennomtenkt. Vi har hatt brøyting i 4 år. " av disse har vært trøblete for Storåsen AS. De 2 andre sesongene har vi ikke hørt noe om. Vi kan ikke akseptere at den verste sesongen (når det gjelder været) skal være utgangspunkt for neste års fastsettelse av brøytekostnad. Vi har friskt i minne at hytteeiere ikke fikk adgang til hytta. Derfor ble det liten inntekt i bommen på Storåsen som inngår i det komplette bildet. Derfor blir det helt urimelig at dette krevende sesongen skal være utgangspunkt for de kommende tre sesonger. Er situasjonen for krevende for Storåsen AS er jeg av den klare oppfatning at grunneier har hovedansvaret. Det er de som har hovedentreprisen.

Trist dersom det ikke vil bli brøyting av vegen videre!

Del dette:

3 kommentarer on “Snørydding i EAK vels område”

 1. Helt enig med Egil Bjørke. Dessuten kan det ikke være hytteeiere som skal bidra når en bedrift som Storåsen rammes av "voksesyken"?

 2. Jeg forstår ikke hva du mener Tone. Hvilken voksesyke? Hva legger du i det? Jeg kopierer her mitt innlegg på FB i gruppen EAK vel.

  Jeg har nå gått gjennom regnskapet til Storåsen fra 2013 for å se utviklingen.
  Tallene viser at ila 6 driftsår så har Storåsen et samlet overskudd på ca 3 mill kroner.
  Maskinparken de er avhengig av for å blant annet måke snø er kostbare saker som stort sett finansieres med leasing. Leasingkontraktene løper 12 måneder iåret og de er dermed avhengig av å ha inntekt hele året og ikke utelukkende snømåking. Hvis de kun skulle måkt snø så hadde regnestykket for oss kunder sett betydelig verre ut. De faste ansatte skal også ha lønn 12 måneder i året.
  Storåsen har ila sin levetid ikke utbetalt en krone i utbytte til eierne, og det lille overskuddet som har vært er pløyet tilbake i bedriften.
  Dersom noen mener at det er mulig å kun leve av snømåking, så vil jeg gjerne se det regnestykket.
  Det er Pihl vi må rette oss mot og kreve at måking av hovedveier samt fellesveier i hyttefelt burde vært et anliggende mellom Storåsen og Pihl og finansiert med bompenger. Stikkvei til den enkelte hytte kan reguleres med individuelle avtaler mellom hytteeier og Storåsen AS.

 3. Hei!
  Etter min mening skulle snøryddingen vært lagt ut på anbud , det er ikke blitt gjort som er normalt. Det er merkelig at Phil skal få bestemme hvem som skal gjøre jobben uten noen form for anbud. Se til andre hytteområder i vår nærhet som foreks: Ljøsheim, der er prisen nesten halvparten av den som vi skal betale. For min del er det nå gått for lang over grensen så ingen brøyting for min del.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Logo
EAK Vel medlem
chevron-down