Svar fra Pihl vedr belastning av veinettet

To: Egil Bjørke
Subject: SV: Belastning av vegnettet ved utbygging i Kroksjølia

Til deres brev om belastning på vegnettet.

Først noen avklaringer:

  • Belastningen på fellevegnettet i Kroksjølia vil ikke berøre serviceavgiften i EAKs område.  Fellesvegnettet i Kroksjølia hører til Sjusjøen, og ved beregning av vegdelen i serviceavgiften for EAK tas det utgangspunkt i faktiske kostnader på Kuåsen, Elgåsen og Aksjøen.  Dette er dere kjent med.  Uansett vil tomtekjøper betale serviceavgift på vanlig måte, til vedlikehold av dette vegnettet.
  • Belastningen på hovedvegen (Birkebeinervegen) gjøres opp gjennom bomavgiften.  Transport til bygging av nye hytter betaler gjeldende satser, på samme måte som når dagens medlemmer i EAK har byggeprosjekter på sine hytter.  Det er ingen hytteeier som ikke har større vedlikehold, ombygging, tilbygg eller nybygg i løpet av en 80-års periode.  Her er det også en vesentlig tungtransport som sliter på vegene, og man gjør opp dette med bomavgift til omforent pris.  Tungtransport har f.eks. dobbel sats pga økt belastning.

Vi går ikke inn på regne-eksemplene i deres brev.  Alle byggesaker medfører transportbehov, om det er ny eller gammel hytte.  For både hovedveg og fellesveg er det systemer gjennom bomavgiften og serviceavgiften slik at dette dekkes inn.

Mvh
Per Fineid  Bestyrer

Debattinnlegg

Ett svar til “Svar fra Pihl vedr belastning av veinettet”

  1. Tone Mikkelsen sier:

    Vanlig bullshit fra den fronten. Men fin karikaturtegning har han fått

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *