Eidsiva svarer oss i strømsaken

Vinterstemning over ElgåsenVi har mottatt svar fra Eidsiva. I kommende nummer av Birkebeinern har vi laget et svarskjema som vi ber dere returnere. Svarbrevet fra Eidsiva vil også bli trykket i sin helhet i neste nummer. Det er viktig å merke seg at prisene er omtrentlige og velforeningen tar intet ansvar i så henseende. Det er den enkelte hytteeier som må forhandle seg frem til korrekt installasjonspris.

På vegne av styret:
Erik Helli

Du kan laste ned brevet fra Eidsiva (last ned pdf)

Dette koster det å installere strøm i hytta (last ned pdf)

Her kan du laste ned spørreskjemaet

Debattinnlegg;

16 svar til “Eidsiva svarer oss i strømsaken”

 1. Steinar L. sier:

  Endelig, strøm blir det nok. Det er kun et spørsmål om når. Håper virkelig dette får flertallets oppslutning nå. Dette har nok flere fordeler enn ulemper. Er dette værre enn all støy og forurensing fra dundrene aggragater til alle døgnets tider? Mange eldre etterhvert også som kansje ikke syned det er fullt så «sjarmerende» å måtte sprengfyre i et halvt døgn før varme i hytta og varmtvann er på plass.

 2. Nina Engen sier:

  Dette har vi ventet lenge på. Håper virkelig det blir strøm på hytta!!!!!

 3. Terje K. sier:

  Som aktiv bruker av et flott fjell, synes jeg det er trist hvis også dette området skal forurenses av strøm, blir det noe koseligt å gå månneskinstur hvis det er lys på alle hyttene?
  Er det også foreneligt med miljø politikken, bør vi ikke heller prøve og redusere strøm bruken, og det er ikke noe problem med dagens alternative løsninger?

  Og dere som sier at så lenge kablene går i bakken vil det ikke synnes, jeg må få spørre dere hva slags utdanelse dere har, det vil jo være sår i naturen i genrasjoner i år, husk det er på fjellet og ikke så frodigt som i byen!

 4. Knut Espen Bryhn sier:

  Fantastisk, dette er svært etterlengtet og veldig gode nyheter. Håper virkelig at dette blir gjennomført! Knut Espen og Marianne Bryhn, Elgåsen

 5. egil bjørke sier:

  Flott at det kommer strøm innover fjellet! Grøfter for kabler blir smale og grunne og ikke så skadelige for naturen. Det blir noe helt annet dersom en skal ha grøfter for VA. Jeg er like usikker på, hver gang jeg kommer til hytta om vinteren, om parfinovnen har startet eller ei. Ikke mye stas å høre at aggregatene surrer og går på kveldene i et ellers stille og skjønt fjellområde.

 6. Arne Lindberg sier:

  Det kom ei dame for å se på på ei hytte her på Kuåsen som var til salgs, hun syntes det var så fint her. Hun hadde hytte ved Birkebeinerbakken. Der gravde de overalt, det er så stygt sa hun. Spurte om vi hadde vintervei, vann, kloakk og strøm,- nei det har vi ikke . Da hadde det ikke blitt så mye penere her heller.

  Kommer strøm, kommer VA, og så kommer fortetting. Er det det vi ønsker?

 7. Svein A.Hallås . sier:

  Flott innlegg Sissel Enersen !! Flott at du har undersøkt saken!

  Fint at Eidsiva kan legge inn strøm hvis flertallet på Kuåsen vil det.

  Vi er også lei av å bære batterier,gass,parafin, og bensin til aggregatet. I tillegg slipper vi bråk fra bensinaggregater og sus fra vindpropeller. At hytten`s solcellepanel også forsvinner, synes jeg er flott. Det er ikke aKkurat fint med en hytte tapetisert med solcellepaneler. Synes ikke at det er fint med solcellepanel i nabograna heller…Håper inderlig på flertall for strøm på Kuåsen.
  Snakk med hyttenaboen og overbevis han hvis han er i tvil !!!

 8. Sissel Enersen sier:

  Litt utfyllende kommentar til spørreundersøkelsen: Eidsiva opplyser i dag, at de ikke er avhengig av oppslutning fra alle 3 områder, som saken gjelder. Men kan starte om det er nødvendig flertall i det første område (som er Kuåsen). Vi gleder oss til å bruke hytte med el. varme. Er litt lei av å bære, gassbeholdere, nyladede batterier og parafindunker.

 9. Morten Dagre sier:

  Glimrende at det endelig ser ut til at også vi i EAK-området kan få strøm.Det er ikke en dag for tidlig. Selv har jeg ventet på dette i 49 år allerede, og håper at vi ikke trenger i vente i 49 år til. I og med at alle kabler skal gå i bakken, vil den flotte naturen i området vårt bli minimalt påvirket etter at selve byggeperioden er over. Dette ser vi fram til!

 10. Dette er helt i «tråd» med tidligere styrevedtak. Oppslutningen om strøm er allerede utført antallet som vil ha strøm trengs det ikke å vente på.Det er flere år siden forrige forundersøkelse ble utført og oppslutningen var stor nok da til at de kunne starte arbeidet.

 11. Jan Hoelstad sier:

  Det er virkelig trist at vi igjen trues av å få vårt kjære fjellområde rassert av stygge grøfter, el-bokser og påfølgende lysforurensing. Det skulle være nok av områder med strøm alt som det er, for de som ønsker slik. I mine øyne er nettopp det å kunne ha et område uten spor av alt vi omgås med i hverdagen av stor verdi. Økt bruk av strøm burde heller ikke være ønskelig i disse tider med fokus på mijlø (strøm kan brukes til bedre ting enn å varme ubrukte hytter). Så la oss sterkt håpe folk griper til fornuften, og avviser dette såkalte tilbudet. Jeg bruker hytta ca 125 dager i året, og håper ikke å bli fortrengt fra området i fremtiden, men frykter …

 12. Johnny Steinsvåg sier:

  Strålende!!

 13. Reidun Nyborg Hov og Steinar Hov sier:

  Endelig er det vår tur! Nå må hytteeierne støtte opp om tibudet slik at vi kan få strøm i hyttene våre. Tiden er mer enn moden for å videreføre ledningsnettet fra demningen og videre innover.

 14. Astrid S. og olav Thorstad sier:

  Hei. Endelig! Dette var en svært positiv nyhet. Håper vi slipper å vente for lenge… Astrid og Olav.

 15. svein a. sier:

  Dette var kjempegode nyheter !! Dette har vi ventet på lenge.Vi får inderlig håpe at vi kan få med 50% av hytteierne.Nå kan også den yngre generasjonen bruke hytta. I tillegg slipper vi støyende aggregater i fjellet!!

 16. Silje sier:

  Dette har vi ventet på lenge. Man kan jo lure på hvorfor dette har tatt så lang tid.