Er du medlem av Sjusjøen & Omegn Skiforening?

Av: Erik Helli
Makter vi å opprettholde god standard på løypenettet uten å måtte betale egen løypeavgift? SOS har i overkant av 800 medlemmer. I området rundt Sjusjøen er det ca 2800 hytter. Det betyr at underkant av  30 % av hytteeierne støtter opp og bidrar til løypekjøringen.
Etter å ha besøkt Seiser Alm i Italia ble jeg igjen påminnet om hvilke avgifttiltak som også kan bli en realitet hos oss. For å ha lov å gå i løypene må man betale 5 Euro pr. dag. Som kvittering får man et farget bånd som  festes til sekken eller staven. Neste dag må man ut med 5 nye Euro og denne gang har båndet en ny farge.
Seiser Alm ligger på et høyfjells-platå i Dolomittene. Løypene går naturlig nok i varierende høyde fra ca 1800 moh og opp til drøye 2100 moh. Forholdene er gode og mange landslag ligger i høydetrening her oppe. Det norske landslaget har vært her i over 30 år. Løypene kan på mange måter sammenliknes med de vi har på Sjusjøen -muligens noe dårligere.
Ønsker vi en slik avgiftsordning? De færreste gjør vel det, ei heller undertegnede. Men det er et faktum at Ringsaker kommune holder hardt rundt pengesekken for tiden. Det er kostnadskrevende å opprettholde Norges beste skiløyper. Et sted må pengene komme fra.
Er du medlem av SOS?