EAK Vel stilte på befaring med kommune og grunneier

Onsdag 27.09.17  hadde planutvalget i Ringsaker kommune befaring på forskjellige utbygginger på Sjusjøen. Vi skulle begynne med Phil`s fortetting i Kroksjølia, men på grunn av tett tåke ble programmet endret. Dermed forflyttet vi oss ned til Sjusjøen sentrum og utbyggingen der nede.  Først hadde Phil en orientering om sin utbygging av butikk-område, deretter var det befaring og informasjon om den etter hvert beryktede høyblokka til Arthur Buchard.  Merk dere her at fristen for skriftlige innspill er 2.11.17  det vil være et informasjonsmøte på Rustad Hotell 10 oktober kl 18.00.  Her bør vel vellet sende inn en skriftlig kommentar.

Befaringa i Kroksjølia begynte ved demningen og her informerte Phil om prosjektet og dere ca 100 tomter. Anleggstiden vil strekke seg over en 2 års periode og det blir lagt infrastruktur  ifb vann og kloakk. Noen nye veier blir det også. Her er jo høringsfristen gått ut så nå er det bare å vente på behandlingen i kommunen.

Vårt inntrykk av politikerene i planutvalget er at de er positiv til all utbygging på Sjusjøen og kanskje bør EAK Vel ha et engasjement inn mot dette.

De siste dagers hendelser og lansering av Buchards planer for Moelven,  den litt sure stemningen mellom Ringsaker og Hamar kommune, og varaordførerens utalelser om utviklingen Sjusjølia så blir vi ikke overrasket om de godkjenner 8 etasjer høyblokk.

 

Hans Jørgen Voldengen,
Kuåsen

Debattinnlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *