Lag deg en nødplakat til hytta

Nødplakat - Birkebeinern

Ved flere tilfeller har det vist seg at det ville være meget nyttig å kunne oppgi en nøyaktig posisjon hvor hytta di befinner seg, slik at for eksempel hjelpemannskaper med letthet kan finne deg.

En nødplakat på hytta gir deg all informasjonen du trenger for å tilkalle hjelp hvis det oppstår en krisesituasjon. Statens kartverk har i samarbeid med hovedredningssentralene og nødetatene laget et enkelt verktøy for å kunne produsere en slik plakat.

Nødplakaten gir deg en nøyaktig beskrivelse av hyttas geografiske posisjon. I en krisesituasjon hvor det er behov for akutthjelp fra politi, brannvesen eller ambulansetjenesten kan dette være avgjørende for at hjelpen finner frem raskt nok. Klikk på bildet for å se større versjon av nødplakaten.

Slik lager du den

Tjenesten er gratis og enkel i bruk

 1. Klikk deg inn på norgeskart.no.
 2. Zoom deg inn på kartet og finn stedet du vil markere.
 3. Klikk på det røde korset merket med SOS.
 4. Klikk på stedet du vil lage plakaten for.
 5. Godta vilkår.
 6. Sjekk at stedsnavnet er riktig og skriv ut.

Dersom du har en hyttenabo som ikke har internett tilgang eller mulighet til selv å produsere plakaten, kan han som medlem av EAK sende navn, adresse og hyttenummer til sekretæren i EAK, Kristin Helland, Bj. Bjørnsons gt. 12, 2609 Lillehammer, så kan hun være behjelpelig med å produsere en plakat som kan lamineres eller settes inn i glass og ramme, og henges opp på et lett synlig sted på hytta.

Debattinnlegg

Ett svar til “Lag deg en nødplakat til hytta”

 1. egil bjørke sier:

  Dette var en kjempeflott link jeg har ønsket meg og som sikkert flere andre bør benytte!
  Vi vet aldri når uhellet kan være der og vi har behov for rask hjelp. Ikke alltid like enkelt å tenke rasjonelt når nor skjer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *