Modernisering av bom på Storåsen og Elgåsen

Modernisering av bom- og parkeringssystemet på Storårsen og Elgåsen.
Etter oppfordring fra flere hytteeiere har styret skrevet brev til Storårsen Parkering og bedt om at det nåværende innkjøringssystemet videreutvikles slik at det blir modernisert og smidigere.
Ønsket er at Storåsen Parkering sammen med Pihl AS finner enklere løsninger uten at det minsker sikkerheten ved vinterbrøyting etc.
I brevet foreslås det flere alternativer, blant annet et halvautomatisk system både på Storåsen og Elgåsen. På Storåsen ønskes det muligheter for flere alternative kort og enkeltbilletter. Et annet alternativ kan være et helautomatisk system med innlagt sonepris.
Bakgrunnen for brevet er flere henvendelser fra hytteeiere som mener at dagens system er både tungvint og lite fleksibelt. Det oppleves som urimelig å måtte betale flere ganger når man må ett eller et par ekstra, nødvendige ærend forbi bommen . Billetten bør derfor gjelde en hel dag, uavhengig av antall turer per dag. Dessuten oppleves det som problematisk å passere bommen kvelds- og nattestid.
I dag er brøytingen mellom Storåsen og Aksjøen satt bort til Storåren Parkering. Pihl godkjenner priser og betalingsopplegg. Styret mener at en eventuell opprusting av bom- og parkeringssystemet dekkes av Pihl.
Styret ønsker også å understreke at bomstasjonene er viktige hele året. De har med stor sikkerhet preventiv virkning på hytteinnbrudd.

Debattinnlegg

2 svar til “Modernisering av bom på Storåsen og Elgåsen”

 1. Kristian sier:

  Jeg utfordrer Pihl og håper på en kommentar!

  Området innover i fjellet er til tider værhardt og på mange måter er det betryggende å ha en betjent bom.

  Prisen for kjøring på vinterstid er i høyeste laget. En alternativ måte å tenke på er å sette opp en halvautomatisk bom som tar inn penger for sommerhalvåret og med mulighet for hytteeierne å kjøpe sesongkort.

  Pihl sier jo stadig vekk at det er kostbart å holde veien åpen. Da er det jo i beste fall underlig at man ikke tar inn penger i sommerhalvåret. Da vil man også fange opp dagturistene som kjører gratis inn til Elgåsen for å drikke kaffe – eller hva sier Pihl?

 2. Rune Hansen sier:

  La oss tenke oss godt om før vi moderniserer for mye.Blir det automatisk bom blir det vel heller ikke betjening på storåsen hele døgnet.En automat er ikke mye hjelpsom med starthjelp eller hvis vi sitter fast i en snøskavle,kansje midt på natta.Har kjørt innover mange ganger i dårlig hvær,har da fått beskjed om at hvis det er snøskavler så bare vent en liten stund for freseren er innenfor eller kommer snart,det tror jeg ikke en automat sier noe om.Samme hvor en er må en vel betale på nytt når vi kjører ut av en bom og skal inn igjen. Kan vel være en løsning med f eks sesongkort,men la oss beholde betjeningen på Storåsen, vi trenger dem.
  Er enig med styret i at vi trenger betjening på begge bomstasjonene.
  Hilsen Elgåsen 211

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *