Nok en vellykket dugnad

Lørdag 20 juni var det «duket» for ny dugnad i EAK Vels regi og denne gangen stilte det opp 15 personer. Det er knallbra! I tillegg var en person ute i terrenget allerede torsdag og tyvstartet dugnaden med klipping av buskas. For å få mest utnytte av resursene satte vi opp to arbeidslag. Snittaleren var som vanlig ganske høy. Heldigvis dro Hanne snittet en del ned denne gang…

Denne lørdagen hadde vi mye på planen. Først og fremst var det klopping og sti-rydding av den gjengrodde stien på Kuåsen. Som et ledd i å videreføre EAK Vels arbeid med å lede myke trafikanter bort fra Birkebeinervegen var planen å legge klopper fra Kuåsen og over myra mot Elgåsen.
Materialer var kjørt ut allerede i mars så her lå alt til rette for en vellykket dugnad. Og det ble det!


Vi fikk kloppet 60-70% av distansen. Det skal vi si oss godt fornøyd med. Ny dugnads-dato vil bli publisert på Facebook og her på nettsiden noe senere.

Traseen er klar for å testes og allerede er den kjørt igjennom med sykkel med gode tilbakemeldinger fra Hans Otto.

Inngjerding ved velkoia

Inkludert i prosjektplanen var også etablering av en trivselsplass/rasteplass ved velkoia på Elgåsen. Sauer er all righte dyr, men de er ikke alltid like nøye med hvor de gjør fra seg. Derfor hentet vi inn tillatelse fra grunneier og har nå satt opp et enkelt gjerde ved velkoia.
Rastebenkene som før stod ved Elgåsbommen er nå flyttet ned til koia. Nye skilt er bestilt og kommer snart på plass. Etter hvert som plassen blir kjent håper vi stedet blir hyppig benyttet.

Takk til alle bidragsytere – dugnadsgjengen, Ringsaker kommune og Pihl AS for økonomisk bidrag!

Debattinnlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *