Stemningsrapport fra fjellet og styret i EAK

Av: Knut Bjarne Tajet, formann i EAK Vel

Onsdag 12. februar tok jeg sjansen og mannet meg opp for en tur til hytta på Kuåsen til tross for snøvær, vind og tåke. Jeg følte at tiden var inne for å sjekke snøforhold og snømengden på taket til hytta. Jeg fikk lurt med meg en kamerat, for jeg tenkte at snømengden ville kreve sin mann. I Lillehammer var det sprutregn, i Mesnalia var det sludd og på Storåsen var det minus 2, vind, snøfokk og dårlig sikt. Trond Sverre Hagen hadde nettopp kjørt innover fjellet, så det var kjørbart, men elendig sikt. Ved parkeringen på Kuåsen var det over 2 meter bratte brøytekanter. Vi måtte måke trappetrinn for å komme inn på Ludviks vei. Det var så vidt hytta var synlig og nesten 2 meter med snø på ene siden av hyttetaket. Vi måtte måke oss inn til hyttedøra. Noen minutter senere måtte jeg hente noe til i bilen. Sporet var allerede slettet ut, det var bare å kave seg frem en tur til. Dagen og torsdagen ble benyttet til å måke snø av taket. Min kamerat måtte i et møte på torsdag. Vi sjekket storasen.no  og fikk vite at veien var stengt. Jeg tok en telefon til Trond Sverre Hagen og han opplyste at han skulle en tur inn til Elgåsen ca kl 1230 og ut igjen fra Kuåsen kl 1300. Vi trasket ned til veien i sterk vind, tåke og snøvær, nesten ikke sikt. Skled ned på veien og spadde frem bilen til min kamerat. Det var null sikt og veien var dekket av 20 cm snø. Presis kl 1300 dukket Trond Sverre opp med traktoren og fikk eskortert min kamerat ut av fjellet. Jeg fortsatte med snømåking av taket ut dagen.

Jeg registrerte at flere hytter hadde enorme snømengder på takene, og ber om at dere sjekker hyttetakene.

 Jeg vil så langt få takke Trond Sverre Hagen for en fantastisk jobb for å holde veier og stikkveier åpne. Slik føre og vær har vært i fjellet til nå, 14.02.2014, har det ikke vært mulig å holde alle stikkveier og scooter løyper åpne. Vi får håpe at forholdene bedrer seg frem mot påsken.

Debattinnlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *